Hooikoorts

Voetreflextherapie is een goede behandelmethode bij hooikoorts. Het beste is om met behandelingen te beginnen; een aantal weken voor je weet dat je klachten gaat krijgen.

Hooikoorts komt veel voor en is een overdreven reactie van het immuunsysteem op onschadelijke stoffen in onze omgeving. Hooikoorts of allergische klachten geven; een kriebelende keel, brandende-, tranende-, of jeukende ogen, niesbuien, een loopneus, benauwdheid, vermoeidheid, een algemeen gevoel van ziek zijn.
Dit kost veel energie, vooral jouw immuunsysteem wat dan erg actief is.

Via de ademhaling, voeding, de huid en ogen komt ons lichaam met deze stoffen in aanraking. De stoffen in de lucht kunnen afkomstig zijn van graspollen, planten of bomen. Er zijn veel middelen op de markt die de symptomen van een allergische reactie kunnen verlichten. Deze middelen pakken meestal niet de kern van het probleem aan.

Met voetreflextherapie behandel ik de symptomen en de systemen die van invloed zijn op hooikoortsklachten. Zo bestaat een voetreflexbehandeling uit ondersteuning en reiniging van betrokken organen, zoals de slijmvliezen, darmen, longen, lever, milt en het lymfesysteem.  Dit bevordert de doorbloeding in het hele lichaam en zal de energie doorstroming verbeteren dit is een belangrijke stap in de verlichting van hooikoorts en allergieklachten.

Voor het behalen van een goed effect door een voetreflexbehandeling, wordt aangeraden om de eerste keren elke week of om de week een voetreflexbehandeling te ontvangen.