Hoe werkt dat nu, voetreflextherapie?

Bij een voetreflexbehandeling stimuleer je reflexzones, of je brengt deze tot rust.
Dit gebeurt door op verschillende manieren op de voeten te drukken of ze te masseren.

Elk orgaan in het lichaam is verbonden met een zone.

In ons lichaam hebben we naast zenuwen, bloedvaten en lymfevaten, ook energiebanen. Deze energiebanen noemen we meridianen. Door deze meridianen stroomt energie. Alle organen van de mens zijn verbonden met een meridiaan.  Elke meridiaan loopt een eigen weg door het lichaam. Meridianen liggen diep in het lichaam, of ze lopen net onder de huid. Alle meridianen hebben contact met elkaar en beïnvloeden elkaar.

Op de meridianen die net onder de huid liggen, liggen acupunctuurpunten. Tijdens een voetreflexbehandeling, worden ook de meridianen en de acupunctuurpunten op de onderbenen gemasseerd. Het voordeel hiervan is dat de behandelingen bijzonder effectief zijn.

Omdat reflextherapie niet altijd mogelijk is via de voeten, in verband met blessures of infecties, kan ook via de arm en hand een massage gedaan worden. Op de hand bevinden zich namelijk dezelfde reflexzones en er liggen vele meridianen en acupunctuurpunten, die heel fijn te behandelen zijn.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met zachtere druk. Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer rustgevend.