Carniosacraal en Voetreflex

Met craniosacraal wordt de relatie tussen schedel en heiligbeen bedoeld. Het systeem bestaat uit vliezen met vloeistof dat zich rondom de hersenen en het ruggenmerg bevindt. Het hersenvocht, die door dit systeem heen stroomt heeft een eigen natuurlijk ritme.  Via het bindweefsel en deze vloeistoffen is het craniosacraal systeem verbonden met de rest van het lichaam. 

Het lichaam kan fysieke en emotionele spanningen in de weefsels vasthouden, waardoor de levensstroom, de natuurlijke stroom van de vloeistof, wordt geblokkeerd. 

Tijdens een behandeling, maak ik gebruik van eenvoudige zachte cranio technieken op het hoofd, schouders, scheenbenen en voeten. Hierdoor kan fysieke en emotionele spanningen vrij gemaakt en afgevoerd worden. Dit geeft veel ruimte en ontspanning in het lichaam. Waardoor de levensenergie weer vrij gaat stromen. Het lichaam komt meer in evenwicht. 

Dit zorgt tevens voor een betere afvoer van afvalstoffen en opname van voedingsstoffen. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem en de hormoonhuishouding positief beïnvloed.