Reumatoïde artritis

Een voetreflexbehandeling voor reumatoïde artritis is een mooie aanvulling op reguliere behandelingen. Een voetreflexbehandelingen zal gericht zijn op vermindering van klachten. Zoals pijnlijke / ontstoken gewrichten, pijnlijke en stijve spieren, pijnlijke pezen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en grieperig gevoel. Een voetreflexbehandeling zal het zelf herstellend vermogen van het lichaam verhogen/verbeteren.

Reumatoïde artritis is een chronische, complexe aandoening. Het valt onder de auto immuunziekte. Bij een auto-immuunreactie keren cellen zich tegen het eigen lichaam. Hierdoor ontstaan ontstekingsreacties bij reuma is dit in de gewrichtskapsels.

Bij reumatoïde artritis zijn één of meerdere gewrichten ontstoken. Bij een ontstoken gewricht, maakt het slijmvlies, dat de gewrichtsholte bekleed, meer vocht aanmaakt dan nodig. Dit kan zwelling en pijn geven.

Artitis kan lijden tot artrose; hierbij is een ontsteking langdurig aanwezig en gaat het kraakbeen, bot, pezen en spieren beschadigen. Soms verdwijnt het kraakbeen zelfs helemaal, waardoor het bot permanent beschadigd raakt door directe wrijving van bot op bot. Misvorming van gewrichten kan een gevolg hiervan zijn.

Maak een afspraak ….