Hormonale klachten

Hormonen zijn van invloed op, hoe we ons voelen, hoe goed we slapen, ze spelen een grote rol bij de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid, de balans van onze bloedsuikspiegel en de reactie van het lichaam op stress.

Een hormoon, is een stof met een boodschap die een specifiek werking heeft op één of meer organen. Hormonen worden gemaakt in één van de zeven hormoonklieren, hormonen worden direct afgegeven aan het bloed of aan een orgaan.
Naast de hoeveelheid hormonen is ook de onderlinge verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Hormonen beïnvloeden elkaar voortdurend. Daarom is een onbalans niet altijd duidelijk te wijten aan één hormoon.
Stress en gebrek aan rustmomenten zijn een grote factor die voor een hormonale onbalans kan zorgen.
Gezonde voeding, voldoende beweging, positieve gedachten en ruimte om te ontspannen zijn dus cruciaal voor een goede hormoonbalans.

Een hormoonbehandeling kan ondersteund werken bij onder andere:

Migraine, spijsverteringsklachten, disbalans van de stofwisseling,  schildklieraandoeningen, slaapproblemen, allergieën en huidklachten, klachten rondom de menstruatie, PMS, postnatale depressie,  de overgang. Bij Vruchtbaarheidsproblemen en na zwangerschap, bij vermoeidheid en een burn-out.

Hormonen en voetreflex

Behandeling van de hormoonklieren door middel van een voetreflexmassage kan een middel zijn om het hormonaal systeem te verbeteren en/of te herstellen.

Voor het behalen van een goed effect wordt aangeraden om de eerste 5 keren elke week een voetreflexbehandeling te ontvangen.