Wat is en wat doet Reiki?

Rei-Ki is het Japanse woord voor Universele-Energie, het is de meest zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde of levensenergie die we ook wel Kundalini noemen. Ieder mens staat in principe in verbinding met deze helende universele levensenergie.

Reiki energie is overal en stroomt door alles wat leeft, bij blokkade of onbalans in deze energiestroming kunnen er klachten ontstaan.

Een lichaam kan uit balans raken; door negatieve gedachtestromen, trauma’s of stress. Hierdoor kunnen diverse ziektepatronen en/of pijnklachten ontstaan; bijvoorbeeld vermoeidheid, fybromyalgie, hoofd- of andere pijnklachten, allergieën/intoleranties of eczeemvormen. Ook emotioneel kan er een disbalans ontstaan, denk hierbij aan een burn-out of een verslaving.

Reiki werkt helend en balans brengend op de vijf niveaus van ons lichaam; het fysieke, emotionele, mentale, het energetische en het spirituele vlak.

Reiki zorgt ervoor dat jouw verbinding met de universele energie hersteld wordt.
Het helpt om de energie weer vrij, te laten stromen.
Reiki energie wordt door de behandelaar doorgeven door middel van de handen en het bewust sturen van de Reiki Energie.
Hierdoor wordt jouw zelfhelend vermogen gestimuleerd en weer in werking gezet.

Zodra de energie in balans is, kunnen klachten verdwijnen. Er komt een verhoging van het bewustzijn en via de nodige inzichten kunnen problemen dan de ruimte krijgen op zichzelf op te lossen, zodat de levens-energie weer vrij kan stromen. Reiki is een krachtig én eenvoudig en liefdevol pad naar genezing en bewustzijn. De energie stroomt daar waar zij het meest nodig is.

Reiki gaat verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert en heelt juist de kern/oorzaak ervan. Op deze manier ontstaan rust en ontspanning waardoor er weer flexibele en krachtige energie kan stromen.

Elke persoon wordt geboren met de kracht om zichzelf te genezen, het is gewoon een kwestie van leren hoe !!