Neuroreflexologie

Of anders gezegd: masseren op de zenuwbanen. Dit heb ik geleerd van Henk Goossens tijdens een nieuwe cursus binnen mijn opleiding in de Voetreflexologie. Het is een bijzondere techniek, die zich richt  op één punt op de voet. Dit punt is de meest pijnlijke plek in de reflexzone die correspondeert met je klacht, zoals hoofdpijn.

In mijn tekeningen is terug te zien welke plekken onder andere corresponderen met de klacht hoofdpijn. Deze plekken kan ik tijdens een neuroreflexologie behandeling onderzoeken. Hierbij ga ik specifiek op zoek naar de pijnlijkste plek om je klacht aan te pakken.

Het doel van neuroreflexologie is; om dat ene pijnlijke punt dat in verbinding staat met dat deel van het zenuwstelsel dat is aangedaan door een blokkade, weer door te laten stromen. Hierdoor krijgt het lichaam de kans de balans weer te herstellen.

Het is een zeer doeltreffende therapie. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al verbetering. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

Niet alleen hoofdpijn kan met deze techniek aangepakt worden.

Neuroreflextherapie is ook inzetbaar bij:

  • Pijn aan nek, schouders, RSI-klachten, tennisarm, rug, knieën en enkels (sportblessures)
  • Migraine, epilepsie droge ogen, tinnitus, keelpijn
  • Klachten van de ademhaling, aangezichtsverlamming
  • Maag- darmproblemen, blaas- en baarmoederverzakking, gordelroos, bekken- en menstruatieklachten en bij diverse chronische klachten